De LINK Groep bestaat uit een stuurgroep die specifieke actiegroepen aanstuurt. Heeft u vragen voor De LINK Groep, aarzel dan niet contact op te nemen via e-mail. info@delinkgeweld.be

Contact

De LINK Geweld

De Link Geweld

Dr. Leen Van Brantegem

ECVP, certified Forensic Veterinary Pathologist

Dr. Leen Van Brantegem studeerde in 1997 af als dierenarts, waarna zij achtereenvolgens haar doctoraat behaalde en een opleiding tot specialist in diergeneeskundige pathologie aan de European College of Veterinary Pathologists met succes afwerkte. In 2020 rondde zij haar opleiding af tot ECVP Certified Forensic Veterinary Pathologist. In de LINK groep combineert zij haar gedegen kennis over de forensische pathologie met de wil om zowel mens als dier te kunnen helpen.


Dr. Christine Halsberghe

Dierenarts, VDWE voorzitter

Véterinaire Comportimentaliste des Ecoles Vétérinaires Françaises

Christine is in 1979 met onderscheiding afgestudeerd aan de RUG te Gent. In 2002 behaalde ze het diploma ‘Véterinaire comportementaliste des Ecoles Vétérinaires Françaises’. Naast eerstelijnsgeneeskunde is haar bijzondere interesse gedragsgeneeskunde en interne geneeskunde. Christine is voorzitster van de Vlaams Diergeneeskundige Werkgroep Ethologie (VDWE) en lid van het bestuur van de Europese vereniging voor klinische ethologie( ESVCE). Ze geeft les in het postgraduaat dierengedrag bij Odisee en geeft regelmatig voordrachten over gedrag bij hond en kat.


Dr. Magda Westhovens

Dierenarts, VDWE lid

Magda Westhovens studeerde in 1983 af als dierenarts aan de Rijksuniversiteit Gent. In 2002 behaalde zij tevens het bijkomende diploma van vakdierenarts gezelschapsdieren. Sinds 1998 is Magda bestuurslid van de Vlaamse Diergeneeskundige Werkgroep Ethologie. Vanuit haar bijzondere interesse in het gedrag van huisdieren en de band met hun baasje, heeft zij een grote bezorgdheid over het welzijn van zowel mens als dier.


Dr. Bob Proesmans

Dierenarts, VDWE lid, SAVAB bestuurslid

Bob studeerde in 1986 af als dierenarts aan de Rijksuniversiteit Gent. In 2001 behaalde hij tevens het bijkomende diploma van vakdierenarts kleine huisdieren. Sinds 1991 is Bob lid van de Vlaamse Diergeneeskundige Werkgroep Ethologie. Bob zorgt binnen De LINK Groep voor algemene en technische ondersteuning.


Marie-Laure Kerschot

Dierenarts, SAVAB bestuurslid

Marie-Laure studeerde in 2015 af als dierenarts. Reeds voor zij afstudeerde was zij actief in de wereld van dierenbescherming en dierenwelzijn, en ook na haar afstuderen bleef dit haar drijfveer. Marie-Laure zetelt namens SAVAB-Fl (Small Animal Veterinary Association Belgium - Flanders) in De LINK Groep. Zij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de meldcode voor dierenartsen en voor het opzetten van een opvangnetwerk voor dieren in een situatie van dierenmishandeling.

De LINK Groep bestaat uit een stuurgroep die specifieke actiegroepen aanstuurt. Heeft u vragen voor De LINK Groep, aarzel dan niet contact op te nemen via e-mail. info@delinkgeweld.be

Contact

De LINK Geweld
 Dr. Magda Westhovens Dierenarts, VDWE bestuurslid Magda studeerde in 1983 af als dierenarts aan de Rijksuniversiteit Gent. In 2002 behaalde zij tevens het bijkomende diploma van vakdierenarts gezelschapsdieren. Sinds 1998 is Magda bestuurslid van de Vlaamse Diergeneeskundige Werkgroep Ethologie. Vanuit haar bijzondere interesse in het gedrag van huisdieren en de band met hun baasje, heeft zij een grote bezorgdheid over het welzijn van zowel mens als dier.  Marie-Laure Kerschot	 Dierenarts, SAVAB bestuurslid  Marie-Laure studeerde in 2015 af als dierenarts. Reeds voor zij afstudeerde was zij actief in de wereld van dierenbescherming en dierenwelzijn, en ook na haar afstuderen bleef dit haar drijfveer. Marie-Laure zetelt namens SAVAB-Fl (Small Animal Veterinary Association Belgium - Flanders) in De LINK Groep. Zij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de meldcode voor dierenartsen en voor het opzetten van een opvangnetwerk voor dieren in een situatie van dierenmishandeling.  Dr. Christine Halsberghe Dierenarts, VDWE voorzitter, Véterinaire Comportimentaliste Des Ecoles Véterinaires Françaises  Christine studeerde in 1979 af als dierenarts aan de Rijksuniversiteit Gent. In 2002 behaalde ze het diploma ‘Véterinaire comportementaliste des Ecoles Vétérinaires Françaises’. Christine is voorzitster van de Vlaams Diergeneeskundige Werkgroep Ethologie (VDWE) en lid van het bestuur van de Europese vereniging voor klinische ethologie( ESVCE). Ze geeft les in het postgraduaat dierengedrag bij Odisee en geeft regelmatig voordrachten over gedrag van hond en kat.  Dr. Bob Proesmans Dierenarts, SAVAB bestuurslid  Bob studeerde in 1986 af als dierenarts aan de Rijksuniversiteit Gent. In 2001 behaalde hij tevens het bijkomende diploma van vakdierenarts kleine huisdieren. Sinds 1991 is Bob lid van de Vlaamse Diergeneeskundige Werkgroep Ethologie. Bob zorgt binnen De LINK Groep voor algemene en technische ondersteuning.  Dr. Leen Van Brantegem Dierenarts, ECVP Certified Forensic Veterinary Pathologist  Dr. Leen Van Brantegem studeerde in 1997 af als dierenarts, waarna zij achtereenvolgens haar doctoraat behaalde en een opleiding tot specialist in diergeneeskundige pathologie aan de European College of Veterinary Pathologists met succes afwerkte. In 2020 rondde zij haar opleiding af tot ECVP Certified Forensic Veterinary Pathologist. In de LINK groep combineert zij haar gedegen kennis over de forensische pathologie met de wil om zowel mens als dier te kunnen helpen.

De LINK Geweld